Masterclass "Mind The Map"

Statusbericht

Submissions for this form are closed.

Mind The Map!
Krachtige tools om leren in beeld te brengen

Jongeren krijgen op school heel wat informatie te verwerken. Daarbij moeten ze nagaan wat belangrijk is en wat niet, maar ook hoe concepten zich verhouden tot elkaar en tot wat ze eerder leerden. Ontdek tijdens de studiedag "Mind The Map" verschillende inzichten, noteerstrategieën en mappingtechnieken die leerlingen ondersteunen bij het visualiseren en actief verwerken van de leerstof en bij het kritisch nadenken over de lesinhoud en hun leerproces en wat je kunt doen als docent om dit proces te helpen versterken. 

Wil je zelf ervaren waarin de kracht schuilt van Cornell Note Taking, Mindmapping, Conceptmapping, Knowledgemapping, Sketchnoting, enzovoort en hoe je ermee aan de slag kunt? Schrijf je dan snel in voor deze masterclass. Op een wetenschappelijk onderbouwde manier wordt de kracht en de beperkingen van elke aanpak in beeld gebracht en krijgt u heel wat concrete tips en lessuggesties die je als leerkracht of begeleider onmiddellijk kunt inzetten.

Elke deelnemer ontvangt bovendien het nieuwe boek “Mind The Map” (LannooCampus, 2013, verkoopprijs €24,99) waarin deze technieken (en meer!) worden toegelicht.

 

DOOR WIE?

 

 

  • Tommy Opgenhaffen, projectverantwoordelijke en auteur van "Leren.Hoe?Zo!" en "Mind The Map". Vanuit zijn passie om leercompetenties van jongeren te versterken is hij voortdurend op zoek naar technieken (digitale) tools die leren kunnen helpen versterken. 

VOOR WIE?

De studiedag is bedoeld voor:

  •  Leerkrachten en docenten lager, secundair en hoger (volwassenen)onderwijs,  
  • Iedereen die wil ontdekken hoe je deze technieken kunt integreren binnen verschillende vakgebieden.
  • ...

PRAKTISCH

Er is voorlopig geen sessie gepland. U kunt deze sessie altijd 'op maat' aanvragen vanuit uw school of organisatie.

REACTIES VAN EERDERE DEELNEMERS

- "ik stel vast dat ik echt veel inspiratie heb opgedaan tijdens uw sessie. Bedankt, ook daarvoor!"

- "Het was weer zeer leerrijk vandaag!"

- "Ik vond het een erg inspirerende studiedag"

"Hartelijk dank voor de fijne leerrijke nascholing en bijhorend materiaal. Het boek is alvast geniaal!";


INSCHRIJVEN?

Gebruik het onderstaande formulier om u in te schrijven. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling.

(U kunt zich steeds kosteloos uitschrijven tot 1 week voor aanvang van de opleiding of zich de dag zelf laten vervangen door een collega. Indien u niet aanwezig bent en ons niet tijdig hebt verwittigd wordt het inschrijvingsbedrag alsnog aangerekend.)