Omgaan met ouders

boek

Omgaan met ouders
Hoe het gesprek voeren? Een gids voor leraren

Leen Ryckaert

Bestel deze titel nu met gratis verzending via deze link. Gebruik de kortingscode ‘lerenhoezo’ in het winkelmandje.

» Over het boek:
Hoe vertel je ouders dat hun kind niet meekan op school? Hoe kaart je spijbelgedrag aan? Wat met problemen als druggebruik, zware gedragsproblemen of anorexia?

Ondanks alle inspanningen verloopt de communicatie tussen school en ouders vaak gebrekkig en soms ronduit problematisch. Men is het oneens, het contact raakt verstoord en bij onopgeloste conflicten tussen ouders en leerkrachten zijn beide partijen (en het kind) de verliezers.

Verscheidene leerkrachten en directies vroegen psychologe Leen Ryckaert om advies bij het voeren van de typische slechtnieuwsgesprekken. Dat leidde tot het schrijven van dit boek, dat een antwoord biedt op vragen zoals: Hoe knoop je het gesprek aan met ouders? Hoe breng je het best slecht nieuws aan hen over? Hoe kun je gerichte informatie verkrijgen van de ouders? Hoe motiveer je hen tot het nemen van moeilijke beslissingen?

Omgaan met ouders schetst een plattegrond in de opbouw van de dialoog, waardoor je geen essentiële stappen overslaat. Het boek legt mogelijke valkuilen bloot en toont aan hoe je een potentieel negatief overleg kunt ombuigen naar een constructief gesprek. Alles is er immers op gericht te streven naar een positieve interactie, zelfs bij moeilijke gesprekken.

» Technische gegevens:

EAN: 9789401426527

Verkoopprijs: 19,99 EUR

NUR-code: 841 | Onderwijskunde

Afwerking: Paperback

Druk: 1

Aantal pagina's: 120

Uitgave: LannooCampus

» Over de auteurs:

Leen Ryckaert
Leen Ryckaert studeerde psychologie en pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze was onder andere wetenschappelijk medewerker aan de universiteit en psychopedagogisch consulent bij een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Ze werkt nu als zelfstandig klinisch psycholoog.

» Reacties in de pers: