Samen schooluitval voorkomen

boek

Samen schooluitval voorkomen
Voor leraren en hulpverleners

Elke Cole, Katrien Sel, Franky D'Oosterlinck, Stijn Vandevelde

Bestel deze titel nu met gratis verzending via deze link. Gebruik de kortingscode ‘lerenhoezo’ in het winkelmandje.

» Over het boek:
Probleemgedrag bij leerlingen leidt te vaak tot een tijdelijke of definitieve uitsluiting op school. Wanneer de oorzaak van het probleem niet aangepakt wordt, zal de leerling op zijn nieuwe school waarschijnlijk in hetzelfde gedrag hervallen. Dat kan uiteindelijk leiden tot volledige schooluitval.

Tijdstap is een begeleidingsprogramma voor jongeren die op school in een vicieuze cirkel dreigen terecht te komen. Jongeren krijgen de kans om een korte periode buiten de schoolcontext op adem te komen. Dat gebeurt steeds in samenwerking met ouders, school, zorgsector en verschillende andere actoren.

Samen schooluitval voorkomen biedt praktische werkmodellen om vanuit de sterktes van leerlingen een plan voor de toekomst uit te werken. Het boek is geschreven voor leerkrachten, leerlingenbegeleiders, CLB-medewerkers, ouders en alle andere betrokkenen die de verdere schoolloopbaan van kwetsbare jongeren willen verzekeren.

» Technische gegevens:

EAN: 9789401427210

Verkoopprijs: 19,99 EUR

NUR-code: 847 | Pedagogiek

Afwerking: Paperback

Druk: 1

Aantal pagina's: 142

Uitgave: LannooCampus

» Over de auteurs:

Elke Cole
Elke Cole is master in de pedagogische wetenschappen. Zij is als projectmedewerker/onderzoeker verbonden aan het Orthopedagogisch Observatie- en Behandelingscentrum (OC) 'Nieuwe Vaart' te Gent en aan de vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent.

Katrien Sel
Katrien Sel is master in de pedagogische wetenschappen. Ze werkt als orthopedagoog in het Orthopedagogisch Observatie- en Behandelingscentrum (OC) 'Nieuwe Vaart' te Gent en als vormingsmedewerkster in het Vormingscentrum Create.

Franky D'Oosterlinck
Franky D'Oosterlinck is directeur van het Orthopedagogisch Observatie- en Behandelingscentrum (OC) 'Nieuwe Vaart' te Gent en gastdocent aan de UGent. Hij is stichter en voorzitter van de European Federation of Conflict Management and Treatment in Education and Care (EFeCT).

Stijn Vandevelde
Stijn Vandevelde is orthopedagoog en is tenure track docent orthopedagogiek bij de vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent.

» Reacties in de pers: